Právní aspekty přistoupení Chorvatska do EU - Unzeitigová, Klára; Grmelová, Nicole, 1975-; Valenta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zaměří na právní aspekty vstupu Chorvatska do Evropské unie. Tato instituce prošla během svého integračního procesu značnými změnami. Každé rozšíření EU probíhalo za odlišných podmínek a bylo v jistém slova smyslu unikátní. Na později přistoupivší státy byly kladeny náročnější kritéria. Zpřísňování podmínek vstupu mělo za cíl vyhnout se předchozím chybám a komplikacím, které nastaly při předchozích rozšíření. 1. července 2013 Evropská unie přijala v pořadí 28. členský stát. Chorvatsko se tak po desetiletém procesu vyjednávání stalo součástí EU. Cesta Chorvatska nebyla jednoduchá. Zemi se však snahy o získání statusu členské země Evropské unie podařilo naplnit. I po vstupu do EU však chorvatská transformace nekončí. Země musí čelit tlakům Unie a svůj status obhajovat, což se zatím Chorvatsku daří.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses