Právní význam výjimky z aplikace Listiny základních práv EU na ČR, Polsko a Spojené království - Vyletová, Veronika; Grmelová, Nicole, 1975-; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zabývá důvody jednotlivých států k sjednání výjimky z Listiny základních práv Evropské unie. Cílem této práce je objasnění právního významu výjimky z aplikace Listiny základních práv EU na ČR, Polsko a Spojené království. V počátku je vymezen vývoj právního ukotvení ochrany lidských práv v EU. Dále práce řeší důsledky výjimky na práva jednotlivců a v neposlední řadě uvádí okolnosti vzniku výjimky a názory ostatních členských státu EU k ní. Problematika byla řešena pomocí odborných článků, rozborem Smluv, komparací a analýzou autora. Práce dokladuje neopodstatněnost české výjimky vedle důvodů Spojeného království a Polska.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses