Ochrana spotřebitele ve Francii ve srovnání s ČR - Anderšová, Marie (2014)
Cílem práce je komparace právní úpravy ochrany spotřebitele mezi Francií a Českou republikou, která navazuje na teoretický popis právní úpravy. Práce obsahuje institucionální zabezpečení ochrany spotřebitele v obou státech. Dále analyzuje judikaturu Soudního dvora Evropské unie. Výsledkem je zhodnocení rozdílů v obsahu právních předpisů.