Analýza cyklistické dopravy v mikroregionu Lipensko - Jelínková, Petra; Mervart, Michal, 1977-; Mauric, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem diplomové práce je analyzovat současný stav a rozvoj cyklistické dopravy v mikroregionu Lipensko. V první části práce je popsána cyklistická doprava, jsou zde vysvětleny základní pojmy a druhy cyklistické dopravy. Pozornost je věnována též Národní strategii cyklistické dopravy ČR a jiným vybraným projektům z oblasti cyklistické dopravy. Ve druhé části je popsán mikroregionu Lipensko a aktuální stav cyklistické dopravy, hustoty a kvality cyklistické sítě, včetně napojení mikroregionu na okolní oblasti, a doprovodných cyklistických služeb. V následující části práce jsou v rámci SWOT analýzy definovány silné stránky, slabé stránky, hrozby a příležitosti mikroregionu Lipensko v kontextu s cyklistickou dopravou. Pozornost je věnována aktuálním projektům k rozvoji mikroregionu a dalším návrhům k rozvoji příležitostí a k potlačení hrozeb. Závěrečné shrnutí SWOT analýzy ukazuje, že je mikroregion právem vyhledávanou cykloturistickou oblastí s velkým množstvím silných stránek a s velkým potenciálem k rozvoji.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses