Obchodní vztahy mezi Českou republikou a Ruskou federaci - Synková, Michaela (2014)
Bakalářská práce podává základní informace o České republice a Ruské federaci, popisuje historický a ekonomický vývoj obou zemí až po vznik samostatných států v počátcích 90. let 20. století a vývoj česko-ruských obchodních vztahů od konce 2. světové války až po současnost. Detailně se zaměřuje na analýzu obchodní výměny v letech 2011 do 2013. Cílem práce je poukázat na důležitost této dvoustranné spolupráce.