Finančná analýza gastronomického zariadenia - Šikyňová, Katarína; Mlejnková, Lena; Jenčková, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Predmetom bakalárskej práce na tému "Finančná analýza gastronomického zariadenia" je vykonanie finančnej analýzy obchodnej spoločnosti za roky 2011 až 2013, so zameraním na elementárnu metódu, analýzu pomerových ukazovateľov. Tejto analýze predchádza vymedzenie základných pojmov a definícia finančnej analýzy všeobecne, ako súčasť teoretickej časti. Po všeobecnej charakteristike analyzovanej spoločnosti budú, na základe finančných výkazov za tri účtovné obdobia, analyzované vybrané pomerové ukazovatele. Následne budú výsledky analýzy interpretované. Na záver, sa s pomocou zistených výsledkov navrhnú opatrenia, ktoré teoreticky môžu viesť k prípadnému vylepšeniu jednotlivých ukazovateľov, a teda k zlepšeniu celkovej finančnej situácie obchodnej spoločnosti, čo je hlavným cieľom tejto bakalárskej práce.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses