Transparentnost v krajské samosprávě případová studie Středočeského kraje ve volebním období 2012 - 2016 - Krejčová, Jitka; Vymětal, Petr; Paulenková, Kristína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Hlavním cílem bakalářské práce je ukázat různé pohledy na transparentnost, s jakými problémy a aspekty může být spojována a na možnosti, kterými lze transparentnost podpořit. Na základě jednoho z aspektů transparentnosti, tedy zveřejňování informací o obchodních společnostech zřízených krajem nebo s jeho majetkovou účastí, si práce klade za cíl zjistit, v jakých obchodních společnostech členové zastupitelstva a rady Středočeského kraje působí a zdali nemůže docházet k potenciálnímu střetu zájmů. Práce je strukturována do tří kapitol. První kapitola se zabývá teoretickým vymezením pojmů, druhá organizacemi v České republice, které se problematice transparentnosti věnují. Třetí kapitola se zabývá analýzou účasti zastupitelů a radních Středočeského kraje v obchodních společnostech ve volebním období 2012 -- 2016.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses