Finanční analýza společnosti Lafarge Cement, a.s. - Novák, Petr (2014)
Cílem bakalářské práce na téma "Finanční analýza společnosti Lafarge Cement, a.s.", je komplexní zhodnocení finančního zdraví konkrétního podniku v letech 2006 až 2012 se zaměřením na důsledky přetrvávající krize ve stavebnictví. Teoretická část zahrnuje veškerou metodiku výpočtů sledovaných ukazatelů, použitých v části praktické. V samotné praktické části poté dochází k technické (kvantitativní) analýze, zahrnující horizontální a vertikální analýzu, dále pak analýzu čistého pracovního kapitálu, vybrané poměrové ukazatele, včetně rozboru ROE. Objevuje se zde také vyčíslení EVA, bilančních pravidel a použití vybraných bonitních a bankrotních modelů. Závěr je posléze věnován zhodnocení nejdůležitějších trendů a ukazatelů z provedené finanční analýzy.