Francouzsko-německé vztahy v mezinárodní politice - Šutová, Linda; Veselý, Zdeněk, 1950-; Šauer, Jaroslav, 1929-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem francouzsko-německých vztahů v mezinárodní politice. Cílem práce je analýza vzájemných vztahů Francie a Německa z chronologického pohledu, shrnutí motivů přátelství a posouzení příspěvku obou zemí k evropské integraci. První kapitola je věnována vývoji francouzsko-německých vztahů od počátku 19. století do konce druhé světové války. Druhá kapitola se zabývá poválečným vývojem vzájemných vztahů až do roku 1990. Třetí kapitola pak analyzuje vzájemné vztahy po sjednocení Německa do ledna roku 2013, kdy přátelské vztahy Francie a Německa oslavily 50. výročí.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses