Význam Fair Trade pro Dominikánskou republiku - Hendrych, Tomáš; Gullová, Soňa, 1954-; Manová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato práce se zabývá Fair Trade a jeho dopady na ekonomiku Dominikánské republiky. První kapitola je věnována teoretickému pohledu na Fair Trade systém a historii Fair Trade. Druhá kapitola se zaměřuje na vybrané makroekonomické ukazatele Dominikánské republiky, jako jsou HDP, míra nezaměstnanosti, platební bilance atd. Poslední kapitola se zabývá počtem producentský organizací a zaměstnanců zapojených do Fair Trade. Další část třetí kapitoly je věnována hlavním Fair Trade komoditám pěstovaným v Dominikánské republice. Cílem této bakalářské práce je zjistit a vyhodnotit dopady Fair Trade na ekonomiku Dominikánské republiky na úrovni národní, lokální a dopady na producenty a zaměstnance zapojené do Fair Trade.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses