Environmentálna politika USA v Programe OSN pre životné prostredie - prípadová štúdia Minamatský dohovor o ortuti - Drocárová, Natália; Havlová, Radka, 1975-; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Hlavným cieľom záverečnej práce je analýza postoja USA voči Programu OSN pre životné prostredie a to najmä voči najnovšiemu dohovoru danej agentúry, Minamatskému dohovoru o ortuti. Teoretická časť tejto práce skúma vývoj spolupráce medzi Programom OSN pre životné prostredie a USA z chronologického hľadiska. Ďalej oboznamuje čitateľov s hlavnými cieľmi dohovoru a nakoniec v praktickej časti popisuje prístup USA a ich úlohu v rámci naplňovania daného dohovoru a to ako na úrovni národnej tak aj globálnej.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses