Průvodcovské služby v památkách UNESCO na Moravě - Uherčíková, Radka (2014)
Diplomová práce se zabývá analýzou současné nabídky průvodcovských služeb v městech UNESCO na Moravě. Detailněji se zaměřuje na analýzu průvodcovských služeb v Třebíči. Hlavním cílem práce je zmapování změn v nabídce průvodcovských služeb, kdy je současný stav porovnáván se stavem v roce 2005. Pro toto srovnání je využita diplomová práce absolventky Vysoké školy ekonomické v Praze z roku 2005. Dalším cílem je srovnání nabídky průvodcovských služeb mezi městy UNESCO navzájem. V tomto srovnání je největší pozornost věnována městu Třebíč a jeho nabídce. Je zde analyzováno, jak širokou nabídku průvodcovských služeb a s jakou jazykovou vybaveností má město Třebíč ve srovnání s ostatními městy UNESCO.