Vybraná analýza rozvojové pomoci EU - Kalibová, Markéta; Vondrušková, Barbora, 1977-; Sejkora, Jiří, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
EU je včetně svých členských států největším poskytovatelem rozvojové pomoci na světě. Proto se tato bakalářská práce věnuje problematice rozvojové politiky EU. Cílem této práce je zhodnocení efektivity rozvojové pomoci EU na základě zvolených indikátorů ve vybraných zemích. Těmito zeměmi jsou Egypt, Etiopie, Indonésie, Peru a Ukrajina. Zhodnocení efektivity proběhlo na základě výstupů sektorů, které EU v každé vybrané zemi finančně podporuje. Podle těchto údajů došlo v každé vybrané zemi alespoň k dílčím zlepšením, rozvojová pomoc EU tedy byla ve vybraných zemích označena za efektivní.
Vedoucí práce: Barbora Vondrušková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses