Budoucnost konvenční energetiky v transformaci na nízkouhlíkovou ekonomiku EU - Szarvasová, Jana; Vondrušková, Barbora, 1977-; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Kvalifikační práce si klade za cíl prozkoumat na problému globálního oteplování vzájemnou interakci dvou nástrojů dekarbonizace evropské ekonomiky. Prvním nástrojem je evropské obchodování s emisními povolenkami, druhým pak závazný cíl podílu OZE zdrojů na konečné spotřebě energie k roku 2020 distribuovaný do národních závazků. Práce je členěna do čtyř kapitol následovně: první popisuje problematiku globálního oteplování, druhá charakterizuje EU ETS, třetí se zabývá zaváděním OZE, čtvrtá kapitola zkoumá interakci EU ETS a OZE
Vedoucí práce: Barbora Vondrušková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses