Finančná analýza podniku SONBERK, a.s. - Sivý, Pavol; Špička, Jindřich, 1981-; Slunčík, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Táto bakalárska práca obsahuje finančnú analýzu podniku SONBERK, a.s., ktorej cieľom je posúdiť finančné zdravie podniku z pohľadu potenciálneho investora. Zdrojom dát finančnej analýzy sú účtovné závierky z rokov 2008 až 2012. Štruktúra práce sa skladá z úvodu, teoretickej časti, praktickej časti a záveru. Podnik je analyzovaný pomocou horizontálnej a vertikálnej analýzy, bilančných pravidiel, pomerovej analýzy, analýzy čistého pracovného kapitálu, analýzy ekonomickej pridanej hodnoty a bonitných a bankrotných modelov. Pre účely porovnania podniku s konkurenciou je využitá metóda normovanej premennej.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses