Nemocenské a důchodové pojištění v České republice a Velké Británii - Marková, Kristýna (2014)
Bakalářská práce se zabývá tématem - nemocenské a důchodové pojištění v České republice a Velké Británii. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. Úvodní kapitola vymezuje základní pojmy spojené se sociální politikou a sociálním zabezpečení. Druhá a třetí kapitola je věnována pojistným systémům, nemocenskému a důchodovému, obou zemí. Stanovují základní charakteristiku systémů a popisují podmínky účasti a jednotlivé dávky. Také poskytují základní přehled o doplňkových důchodových systémech. Poslední čtvrtá kapitola obsahuje detailní srovnání systémů obou států.