Nemocenské a důchodové pojištění v České republice a Velké Británii - Marková, Kristýna; Chvátalová, Iva; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zabývá tématem - nemocenské a důchodové pojištění v České republice a Velké Británii. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. Úvodní kapitola vymezuje základní pojmy spojené se sociální politikou a sociálním zabezpečení. Druhá a třetí kapitola je věnována pojistným systémům, nemocenskému a důchodovému, obou zemí. Stanovují základní charakteristiku systémů a popisují podmínky účasti a jednotlivé dávky. Také poskytují základní přehled o doplňkových důchodových systémech. Poslední čtvrtá kapitola obsahuje detailní srovnání systémů obou států.
Vedoucí práce: Iva Chvátalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses