Obchodné vzťahy Českej republiky a Talianska - Šimaliaková, Bronislava (2014)
Cieľom bakalárskej práce je analyzovať obchodné vzťahy Českej republiky a Talianska a načrtnúť možné perspektívy budúcej obchodnej spolupráce. Cieľom je zároveň posúdiť ako sa vstupom ČR do EÚ charakter týchto vzťahov zmenil. Prvá časť práce sa zaoberá základnou ekonomickou charakteristikou Talianska a jeho aktuálnou hospodárskou situáciou. Druhá časť práce je venovaná zahraničnému obchodu ČR a Talianska a analýze ich vzájomnej obchodnej výmeny. Záverečná časť práce je zameraná na investície, investičné stimuly a podnikateľské prostredie Talianska.