Fiškálna politika Slovenska a jej vplyv na podnikateľskú sféru - Farkas, Orsolya (2014)
Bakalárska práca sa zameriava na fiškálnu politiku Slovenskej republiky od roku 2007 do roku 2013. Cieľom tejto práce je, aby dala odpoveď na to, do akej miery verejná sféra vlastnými aktivitami stimuluje hospodársky rast. Práca je rozdelená do štyroch častí, prvá časť je teoretická, ktorá slúži pre identifikovanie základných pojmov. Druhá časť sa podrobnejšie zaoberá s rozpočtom verejnej správy a analyzuje štátny rozpočet. Sleduje vývoj skutočností, ktoré mali vplyv na jednotlivé položky štátneho rozpočtu a porovnáva plnenie štátneho rozpočtu s plánovaným štátnym rozpočtom. V tretej časti sú rozoberané základné makroekonomické ukazovatele, ktoré ovplyvňujú vývoj fiškálnej politiky. Posledná časť pomocou modelu agregátneho dopytu a agregátnej ponuky (model AD-AS) vysvetľuje dopad najvýznamnejších štátnych opatrení na hospodársku situáciu Slovenska a na podnikateľskú sféru.