Metodika řízení požadavků a kvality softwaru s využitím nástroje Enterprise Architect - Gottfriedová, Kateřina; Doležel, Michal; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Řízení požadavků a kvality softwaru je dnes jednou z důležitých součástí vývoje softwaru a informačních systémů. Tato diplomová práce se zabývá spojením teoretického přístupu k řízení požadavků a využití funkcí poskytovaných nástrojem Enterprise Architect, které by měly procesy řízení požadavků a kvality software podpořit. Hlavním cílem práce je navrhnout postupy použití tohoto nástroje během projektu tak, aby to pomohlo k dosažení vyšší kvality výsledného řešení. Účelem je, aby firmy mohly systematickým a vědomým způsobem implementovat procesy spojené s využíváním tohoto nástroje, který je schopný komplexně podpořit celý průběh vzniku softwaru a je firmami stále více podporován. Návrh metodiky je postaven na základě teoretických konceptů a existujících přístupů k řízení požadavků, získaných rešerší odborné literatury, a zároveň na zkušenostech z praxe osvojených na pozicích business a test analytika. Přínosem navržené metodiky je poskytnutí souhrnu doporučených praktik a postupů, jak používat nástroj Enterprise Architect v průběhu identifikace a zajištění požadavků během projektu vývoje softwaru, aby výsledná kvalita požadovaného softwaru byla co nejlepší. Práce je rozčleněna na čtyři části věnované představení základní teorie pro zkoumanou oblast, analýze přístupů k řízení požadavků, identifikaci kritických míst při řízení požadavků a samotnému návrhu metodiky.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses