MAJETKOVÉ TRESTNÉ ČINY – KRÁDEŽ A NEOPRÁVNĚNÉ UŽÍVÁNÍ CIZÍ VĚCI - Dušková, Ivana; Moravec, Tomáš, 1983-; Žák, Květoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zabývá analýzou skutkové podstaty trestného činu krádeže a neoprávněného užívání cizí věci a jejich následnou komparací. První část práce pojednává obecně o majetkových trestných činech a o ochraně majetkových zájmů, kterou poskytuje česká legislativa. Druhá část je zaměřena na detailní analýzu skutkové podstaty krádeže a dále přiblížení vývojových stadií tohoto trestného činu. Třetí část propojuje jak analýzu neoprávněného užívání cizí věci, tak komparaci tohoto trestného činu s krádeží. Poslední část je zaměřena na vybrané judikáty, tedy příklady z praxe, na nichž je demonstrována podobnost a rozdílnost skutkových podstat těchto trestných činů.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses