Trestní právo v České republice a v islámských zemích - Korcová, Tereza (2014)
Cílem této bakalářské práce je především prohloubit znalost českého trestního práva a představit islámské trestní právo. Práce je zaměřená zejména na trestní právo hmotné - na vývoj a prameny trestního práva, trestní odpovědnost fyzických osob, trestné činy a druhy trestů. Zásadní pro tuto práci je třetí kapitola, v níž jsou tyto dvě úpravy srovnávány a vyzdvihnuty jejich hlavní rozdílnosti.