Pojem a druhy směnek - Bartoníčková, Lenka (2014)
Tato bakalářská práce charakterizuje s pomocí odborné literatury a relevantní judikatury vymezenou oblast směnečného práva, která se zabývá pojmem a podstatou směnky, především z hlediska jejího zařazení v systému cenných papírů, s podrobnějším zaměřením na náležitosti směnky, její účastníky a druhy. Práce upozorňuje na hlavní změny, které rekodifikace soukromého práva, účinná v právním řádu České republiky od 1. 1. 2014, přinesla směnečnému právu a právu cenných papírů vůbec. Práce je zpracována metodou deskripce s prvky analýzy a syntézy. Jednotlivé směnečné právní instituty jsou popsány, analyticky zkoumány a zhodnocovány. Zároveň jsou předkládány jejich vzájemné souvislosti a pohled na danou problematiku jako na celek.