Pojem a druhy směnek - Bartoníčková, Lenka; Moravec, Tomáš, 1983-; Neděla, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato bakalářská práce charakterizuje s pomocí odborné literatury a relevantní judikatury vymezenou oblast směnečného práva, která se zabývá pojmem a podstatou směnky, především z hlediska jejího zařazení v systému cenných papírů, s podrobnějším zaměřením na náležitosti směnky, její účastníky a druhy. Práce upozorňuje na hlavní změny, které rekodifikace soukromého práva, účinná v právním řádu České republiky od 1. 1. 2014, přinesla směnečnému právu a právu cenných papírů vůbec. Práce je zpracována metodou deskripce s prvky analýzy a syntézy. Jednotlivé směnečné právní instituty jsou popsány, analyticky zkoumány a zhodnocovány. Zároveň jsou předkládány jejich vzájemné souvislosti a pohled na danou problematiku jako na celek.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses