Financování politických stran v České republice Cesta k transparentnímu systému - Burianková, Lucie; Vymětal, Petr; Husák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Předmětem diplomové práce je analýza systému financování politických stran v ČR a je strukturovaná do čtyř částí. Teoretická část práce, první a druhá kapitola, se věnuje obecným východiskům a právní úpravě financování politických stran. Kapitola třetí analyzuje způsoby financování na základě konkrétních dat vybraných politických stran a hodnotí státní i soukromé financování. Kapitola čtvrtá se zaměřuje na hlavní problémy současného systému, analyzuje návrh Ministerstva vnitra na změnu zákona o sdružování v politických stranách a v politických hnutích, a navrhuje opatření vedoucí ke zvýšení transparentnosti.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses