Úloha soft power v zahraniční a bezpečnostní politice Francie - Borová, Hana (2014)
V teoretické části práce je na základě prací Josepha S. Nye vysvětlen koncept soft power. Následující část se zabývá hodnocením jeho pozice v zahraniční a bezpečnostní politice Francie. Případová studie je založena na analýze situace vedoucí k vojenské operaci Irácká svoboda. Důraz je kladen především na pozici Francie, kterou jasně zastávali prezident Jacques Chirac a ministr zahraničních věcí Dominique de Villepin.