Úloha soft power v zahraniční a bezpečnostní politice Francie - Borová, Hana; Eichler, Jan, 1952-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
V teoretické části práce je na základě prací Josepha S. Nye vysvětlen koncept soft power. Následující část se zabývá hodnocením jeho pozice v zahraniční a bezpečnostní politice Francie. Případová studie je založena na analýze situace vedoucí k vojenské operaci Irácká svoboda. Důraz je kladen především na pozici Francie, kterou jasně zastávali prezident Jacques Chirac a ministr zahraničních věcí Dominique de Villepin.
Vedoucí práce: Jan Eichler
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses