Autorské právo v oblasti digitálních fotografií na internetu - Matějíčková, Lucie; Sigmund, Tomáš; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na autorské právo v oblasti digitálních fotografií na internetu. Cílem práce je identifikovat, zda majitelé webových stránek jednají v souladu s autorským právem, nebo zda naopak autorské právo porušují a v jaké míře, při využívání a získávání fotografií, obrázků a grafiky na internetu. Pro dosažení vytyčeného cíle byl použit sociologický průzkum. V závěru jsou uvedeny výsledky průzkumu, jejich analýza a návrhy řešení. V první části práce je teoreticky přiblížen úvod do autorského práva a jeho vztah k digitálním fotografiím zveřejněných na internetu. Dále organizace zabývající se ochranou autorského práva a zdroje ke stažení fotografií publikovaných na internetu. V druhé části práce, na základě předchozích teoretických poznatků, byly položeny dvě průzkumné otázky a šest hypotéz. Přínosem práce jsou doporučení pro nové i stávající obchodníky na internetu a pro blogery, které vzešly z vyhodnocení provedeného sociologického průzkumu.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses