Úloha a efektivnost víz v zajištění bezpečnosti USA se zaměřením na hrozbu terorismu a nelegální imigraci - Trojanová, Jana; Havlová, Radka, 1975-; Druláková, Radka, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá vízovým systémem Spojených států amerických. Hlavním cílem práce je zhodnotit bezpečnostní charakter současného vízového systému USA a jeho efektivnost v boji s terorismem a nelegální imigrací. Teoretická část práce definuje základní bezpečnostní pojmy, popisuje současný bezpečnostní systém Spojených států a zasazuje do něj vízový systém. Praktická část práce je zaměřena na úlohu vízového systému v útocích 11. září a porovnává jí se současnou situací. Určuje také úlohu víz v boji s nelegální imigrací, se zaměřením na překročení doby platnosti víz.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses