Propouštění zaměstnanců podle právní úpravy České republiky a Anglie - Šteflová, Renata (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá právní úpravou skončení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele v České republice a Anglii. Cílem této práce je vytvořit komplexní souhrn způsobů, jakými může zaměstnavatel skončit pracovní poměr se svým zaměstnancem v obou zemích, charakterizovat shodné a odlišné rysy dvou právních úprav, vzájemně je porovnat a vyzdvihnout prvky, kterými by se zákonodárci České republiky a Anglie mohli navzájem inspirovat. Práce je rozdělena do třech hlavních částí. V první kapitole charakterizuji způsoby skončení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele podle české právní úpravy. V druhé kapitole se soustředím na anglickou úpravu skončení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele. V závěrečné části provádím celkové zhodnocení rozdílů dvou právních úprav a zmiňuji zde možné zdroje vzájemné inspirace.