Propouštění zaměstnanců podle právní úpravy České republiky a Anglie - Šteflová, Renata; Soušková, Milena; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá právní úpravou skončení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele v České republice a Anglii. Cílem této práce je vytvořit komplexní souhrn způsobů, jakými může zaměstnavatel skončit pracovní poměr se svým zaměstnancem v obou zemích, charakterizovat shodné a odlišné rysy dvou právních úprav, vzájemně je porovnat a vyzdvihnout prvky, kterými by se zákonodárci České republiky a Anglie mohli navzájem inspirovat. Práce je rozdělena do třech hlavních částí. V první kapitole charakterizuji způsoby skončení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele podle české právní úpravy. V druhé kapitole se soustředím na anglickou úpravu skončení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele. V závěrečné části provádím celkové zhodnocení rozdílů dvou právních úprav a zmiňuji zde možné zdroje vzájemné inspirace.
Vedoucí práce: Milena Soušková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses