Aplikace metod finanční analýzy na stravovací zařízení - Stibůrková, Michaela (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení finanční situace restaurace pomocí metod finanční analýzy. Analyzovaný podnik je z finančního hlediska zajímavý zejména tím, že po dobu monitorovaného období (roky 2008 až 2012) vykazuje záporný hospodářský výsledek, tudíž i vlastní kapitál. Nicméně, výsledky hodnocení finanční situace podniku ukazují, že se management podniku snaží o zlepšení finanční situace.