Informační systém pro výživovou poradnu - Švimberský, Jan (2014)
Cílem této práce je návrh a implementace webového informačního systému na zakázku pro výživovou poradnu. Tato práce je rozdělena do několika částí. První část se věnuje popisu a zhodnocení dostupných aplikací pro podporu výživových poraden s odůvodněním proč tyto aplikace poradně, pro kterou je systém vyvíjen, nevyhovují. Druhá část obsahuje analýzu a návrh vyvíjeného systému z hlediska vize, specifikace funkčních a nefunkčních požadavků, popisu případů užití, návrhu obrazovek a návrhu architektury pomocí konceptuálního datového schématu a schématu webových stránek. Tato část je psána dle upravené metodiky MMSP. Třetí část demonstruje implementaci systému ukázkami kódu v jazyce ASP.NET na třech vybraných webových stránkách. Stránky se zabývají obsluhou číselníků a vytvářením receptů. Přílohou práce je aktuální verze projektu vyvíjeného systému.