Současná zahraniční politika Gruzie - Skrbková, Petra (2014)
Bakalářská práce se zabývá érou zahraniční politiky prezidenta Saakašviliho a zejména pak její srovnání s gruzínskými národními zájmy. Klíčovou otázkou práce je válka mezi Gruzií a Ruskem z roku 2008. Cílem práce je mnohostranný výzkum zájmů Gruzie, politiky Michaila Saakašviliho, zejména pak v souvislosti s jeho rolí ve válce s Ruskou federací v roce 2008, a následné porovnání obou. Hypotézou práce je neprospěšnost jednostranné orientace Gruzie a její nesoulad s národními zájmy.