Současná zahraniční politika Gruzie - Skrbková, Petra; Matějka, Zdeněk, 1935 září 19.-; Voráček, Emil, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zabývá érou zahraniční politiky prezidenta Saakašviliho a zejména pak její srovnání s gruzínskými národními zájmy. Klíčovou otázkou práce je válka mezi Gruzií a Ruskem z roku 2008. Cílem práce je mnohostranný výzkum zájmů Gruzie, politiky Michaila Saakašviliho, zejména pak v souvislosti s jeho rolí ve válce s Ruskou federací v roce 2008, a následné porovnání obou. Hypotézou práce je neprospěšnost jednostranné orientace Gruzie a její nesoulad s národními zájmy.
Vedoucí práce: Zdeněk Matějka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses