Způsoby řešení úpadku fyzických osob nepodnikatelů v ČR - Balharová, Eva; Moravec, Tomáš, 1983-; Valenta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zabývá způsoby řešení úpadku fyzických osob nepodnikatelů. V práci je nejprve vymezen pojem úpadku a následně jsou specifikovány metody jeho řešení, které jsou upraveny v insolvenčním zákoně. Hlavním způsobem řešení úpadku spotřebitelů je v součastnosti konkurs a oddlužení. Práce pojednává také o tom, který ze zmíněných nástrojů je pro osobu dlužníka vhodnější a z jakých důvodů.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses