Investiční transfery v účetnictví obcí a příspěvkových organizací - Jančí, Veronika (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá účtováním o transferech ve veřejném sektoru v České republice. Konkrétně je zaměřena především na obce a příspěvkové organizace. Práce obsahuje definice veřejného sektoru, veřejné správy a vybraných účetních jednotek. Dále jsou zde krátce popsány právní normy spojené s účtováním v této oblasti, tedy ty, kterými se musí vybrané účetní jednotky řídit, případně je samy vydávat. Nejdůležitější součástí práce je kapitola věnující se účtování o transferech, a to především o těch investičních. Nechybí ani ukázkové příklady. Aplikační část práce je zaměřena na účtování o transferech v praxi, tedy v tomto případě v podmínkách Městského klubu Litovel.