Energetická bezpečnosť v regióne Južného Kaukazu (Arménsko ako bezpečnostná výzva) - Ďuraňa, Tomáš; Dubský, Zbyněk, 1974-; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práca sa zaoberá problematikou energetickej bezpečnosti v geopoliticky strategickom regióne Južného Kaukazu. Zameriava sa na analýzu vývoja energetickej politiky v jednotlivých krajinách regiónu od rozpadu Sovietskeho zväzu a na základe toho určuje za najdôležitejšiu bezpečnostnú výzvu: Arménsko. Táto výzva vyplýva z potreby vyvažovať vplyv vonkajších aktérov v regióne a riešiť dlhotrvajúce regionálne konflikty, ktoré by nielen prispeli k stabilite regiónu, ale aj pomohli naplno využiť potenciál regiónu ako dôležitého tranzitného koridoru pre kaspické a iránske energetické zdroje.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses