Mezinárodní obchod s uranem - Lešková, Tereza; De Castro, Tereza; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce poskytuje základní informace o uranu, jeho využití v civilním i necivilním prostředí, analyzuje trh s touto komoditou a hodnotí možné dopady produkce nerostného bohatství na ekonomiky zemí. Hlavním cílem práce je zmapování trhu s uranem z pohledu dvou největších exportérů uranu (Kazachstánu a Austrálie) a Evropské unie jako důležitého importéra této komodity. Dílčím cílem práce je zhodnotit ekonomiku Nigeru a odpovědět na otázku, zda tato země jako čtvrtý světový producent uranu trpí Holandskou nemocí.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses