Současný Vietnam 30 let vývoje směrem k demokracii? - Duongová, Hong Nhung; Druláková, Radka, 1973-; Werner, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Vietnam v posledních 30 letech prochází výraznou ekonomickou a sociální proměnou, která byla odstartována v roce 1986 přijetím ekonomických reforem Doi Moi (česky renovace, modernizace). Došlo k postupnému opouštění centrálně plánované ekonomiky, reformám v zemědělství a ve státních podnicích, a liberalizoval se obchod. Jak se probíhající procesy modernizace projevují na politickém vývoji ve Vietnamu? Má Vietnam nakročeno do budoucna k demokratizaci a jaké překážky mu v této cestě stojí? Bakalářská práce se na tyto otázky snaží odpovědět za použití teoretického rámce vybraných kritérií klasických teorií demokracie. Zkoumána je rovina ekonomická, politická a sociální.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses