Promítnutí nového Občanského zákoníku do různých oblastí práva - Novotný, Lukáš (2014)
Práce se zabývá dopadem nového občanského zákoníku a rekodifikace celkově na vybrané právní předpisy. První kapitola analyzuje dopad nového občanského zákoníku na zákon o daních z příjmů a důsledky těchto dopadů. Druhá kapitola se zabývá dopadem rekodifikace na notářský řád a demonstruje terminologickou i věcnou novelizaci tohoto právního předpisu. Třetí kapitola se věnuje promítnutí nového občanského zákoníku do zákoníku práce a také dopadu nového občanského zákoníku na vztah těchto dvou zákoníků. Práce využívá především metod komparace a analýzy. Předpisy po novelizaci 1. 1. 2014 jsou srovnávány s úpravou před novelizací a následně jsou analyzovány zjištěné změny.