Letecká doprava a marketing na sociálních médiích - Cmuntová, Eva; Vaško, Martin; Herget, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zabývá leteckou dopravou a její provázaností s marketingem na sociálních médiích. V rámci teoretické části nejdříve přibližuje specifika průmyslu, která ho předurčují pro využívání marketingu v jakékoli podobě. Následně jsou uvedeny definice a kategorizace sociálních médií včetně detailnějšího popisu čtyř, která budou součástí dalšího zkoumání. Nechybí ani obecné charakteristiky uživatelů, které je vhodné znát pro správnou segmentaci a vhodné zacílení. V praktické části se práce věnuje analýze využívanosti vybraných médií v marketingu některých evropských leteckých společností. Uvádí popularitu jednotlivých aerolinií a poté se blíže zabývá těmi nejoblíbenějšími s cílem odhalit příčiny jejich přízně. Jedna kapitola se poté zaměřuje na úspěšné virální kampaně a odvozuje doporučení pro jejich tvorbu. Závěrem je celá práce shrnuta včetně sumarizace výsledků analýzy a návrhů pro budoucí rozšíření tématu.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses