Letenkové portály v ČR - Krejčová, Karolína (2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na letenkové portály v České republice. Jejím cílem je analyzovat vztah mezi vybranými letenkovými portály a jejich globálním distribučním systémem (GDS). Teoretická část zahrnuje definici online trhu, následně charakterizuje online trh cestovního ruchu a objasňuje základní pojmy spojené přímo s letenkovými portály. V praktické části je zkoumána struktura a průběh rezervace vybraných portálů. Portály jsou rozděleny do dvou skupin podle daného GDS, posléze je aplikována metoda pozorování a metoda modelové rezervace. Na základě zjištěných poznatků jsou obě skupiny porovnávány. SWOT analýza použitá v závěru práce vyhodnocuje letenkové portály jako celek.