Komparace vybraných cestovních kanceláří - Horníková, Michaela (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na komparaci CK Čedok a CK Alexandria na základě stanovených marketingových kritérií. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy související s činností cestovní kanceláře. Nejprve je definována cestovní kancelář, její funkce, charakteristika zájezdu a služeb poskytovaných cestovní kanceláří. Dále je uvedena definice marketingu, marketingového mixu a charakteristika jeho základních prvků. Praktická část se zabývá srovnáním nabídky zájezdů, cen a slevových akcí, distribucí a propagací CK Čedok s CK Alexandria. Poté jsou tyto informace vyhodnoceny pomocí SWOT analýzy. Závěr rekapituluje zásadní poznatky zjištěné při zpracování této práce.