Komunikační strategie v maratonské turistice se zaměřením na RunCzech - Velhartická, Tereza (2014)
Cílem diplomové práce je zanalyzovat a zhodnotit jednotlivé formy komerčních komunikací běžeckého seriálu RunCzech a podat návrhy na zlepšení do budoucna. Teoretická část podrobněji popisuje jednotlivé formy komerčních komunikací, definuje základní pojmy ze sportovního marketingu a z oblasti sportovního cestovního ruchu. Analytická část se věnuje maratonské turistice, představuje organizaci Prague International Marathon a její celoroční běžecký seriál RunCzech. V další části jsou komunikační aktivity RunCzech běžecké ligy zpracovány a v závěru zhodnoceny.