Řízení programů - Kaňka, Josef (2014)
Program management v oblasti projektového řízení představuje poměrně nový způsob řízení, který provazuje soulad jednotlivých projektů s organizační strategií. Při tvorbě optimálního portfolia projektů pro program vychází z podnikových cílů, požadovaných benefitů, z omezenosti disponibilních zdrojů, vztahů a souvislostí mezi jednotlivými projekty a v neposlední řadě i z očekávání zúčastněných stran. Jeho aplikace v organizaci může velmi výrazně zlepšit efektivitu a přehlednost nad přenosem podnikové vize na projektovou úroveň. První teoretická část porovnává projekt, program a portfolio a jejich životní cykly. Zbytek práce obsahuje metody používané k zavedení program managementu. Hlavním cílem této práce je poskytnout přehledné a ucelené informace o aplikaci program managementu a předvést základní praktiky jeho zavedení do čtenářovy organizace.