Sladké cestování - Štefelová, Iveta; Mlejnková, Lena; Valentová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem práce je charakterizovat a porovnat typické dezerty a sladkosti ve vybraných zemích a zmapování různých gastronomických festivalů a událostí s tématikou sladkostí. Teoretická část práce se věnuje charakteristice sacharidů a zařazení cukru do této skupiny. Dále jsou zde uvedeny možné alternativy náhrady cukru, historický vývoj produkce a spotřeby cukru od starověku až po současnost, význam cukru ve výživě a nemoci spojené s jeho nadměrným užíváním. V praktické části je vymezena problematika charakteristiky dezertu a jeho postavení v gastronomii. Největší část práce se věnuje rozdílům a specifikům mezi dezerty a sladkostmi ve vybraných zemích a gastronomickými událostmi, které patří k aktivitám spojeným s gastronomickým cestovním ruchem a příznivě ovlivňují rozvoj cestovního ruchu v dané destinaci.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses