Ceny v účetnictví a ceny v daních z příjmů - Vopalecká, Anna; Müllerová, Libuše, 1945-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem diplomové práce je popsat problematiku oceňování v účetnictví a daních z příjmů. Nejprve je vysvětlena problematika oceňování v účetnictví, přičemž se především klade důraz na oceňování, které je v souladu s českými předpisy, protože při stanovení základu daně z příjmů se u některých poplatníků vychází z výsledku hospodaření podle českých předpisů. Jelikož se česká metodika postupně přibližuje k Mezinárodním standardům účetního výkaznictví, budou zmíněny i některé rozdíly mezi českou metodikou a IFRS. V další části jsou podrobně vysvětleny ceny, které používá zákon o daních z příjmů. V praktické části jsou znázorněny některé příklady, na nichž bude vysvětlen rozdíl mezi oceňováním pro účely účetnictví a daní z příjmů. Na závěr je provedena analýza účetních výkazů korporací vykazujících dle IFRS, která má za cíl zjistit, jakou oceňovací metodu v některých případech účetní jednotky upřednostňují, pokud mezinárodní standardy účetního výkaznictví dávají na výběr mezi více metodami.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses