Moderní metody Řízení lidských zdrojů - svoboda v práci - Dufková, Kateřina (2014)
Bakalářská práce se zabývá tématem svobody v práci a jejím cílem je zjistit, zda v českém prostředí společnost stavící na svobodných principech může fungovat, příp. jakým způsobem. V teoretické části je vysvětlena důležitost svobody pro jedince, představena myšlenka, principy svobody v práci a uvedeny zahraniční společnosti, které se řadí mezi svobodomyslné firmy. Praktická část analyzuje české prostředí v oblasti svobodných firem a ověřuje spokojenost zaměstnanců ve vzdělávací společnosti Scio, která je navenek prezentována jako svobodná firma. Výsledkem práce je pak zhodnocení míry svobody ve společnosti Scio a návrh případných opatření pro zvýšení spokojenosti zaměstnanců.