Oceňování dobrovolné práce při pořádání velké sportovní akce - Dusílek, Adam (2014)
Výzkumným problémem této diplomové práce bylo uspořádání rozsáhlé sportovní akce a její organizační zabezpečení neprofesionálními pracovníky, které je nutné řídit. K řešení problému byly zvoleny dva hlavní cíle. Stanovení ekonomické hodnoty dobrovolné práce při zvolené sportovní akci na základě metody VŠE bylo cílem prvním. Tento cíl se podařilo naplnit a stanovit hodnotu dobrovolné činnosti v rámci sportovní akce na 118,25 Kč. Druhým cílem bylo provedení analýzy organizace sportovní akce a její zajištění. S využitím síťové analýzy se podařilo nalézt kritickou cestu přípravných činností závodů. Použití Ganttova diagramu umožnilo provést částečnou analýzu zdrojů, která by se mohla stát předmětem dalšího výzkumu.